Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeswijze die al zo’n 3500 jaar bestaat. Het is nauw verbonden met de Chinese filosofie. Een uitgangspunt van acupunctuur is dat iedereen die leeft, ‘levensenergie’ bezit. Levensenergie, ook wel Qi genoemd, stroomt in het lichaam door meridianen. Meridianen zijn de energiebanen van het lichaam. Verstoring in deze energiestroom kunnen resulteren in lichamelijke en/of mentale klachten. Met acupunctuur wordt de energie in balans gebracht door het aanprikken van acupunctuurpunten in het lichaam.

acupunctuur behandeling pop

Er wordt gebruik gemaakt van hele dunne naaldjes. Deze zijn niet te vergelijken met de dikke injectienaalden uit het ziekenhuis. De naaldjes worden op specifieke plaatsen (acupunctuurpunten) in de huid gestoken, waarna in het lichaam verschillende biologische reacties ontstaan die meetbaar zijn. Hartslag, bloeddruk, darmbeweging en zelfs hormoonafgifte aan het bloed kunnen beïnvloed en gemeten worden.

Door de combinatie van verschillende acupunctuurpunten wordt het lichaam gestimuleerd om de balans van binnenuit te herstellen. Na verloop van een aantal behandelingen kunnen de klachten hierdoor aanzienlijk verbeteren.

Navigatie

Adres

Kapitein Grantstraat 27

5015 BA Tilburg

Telefoon

013 5425140

© 2023 Powered by Nomatlas, Inc. All rights reserved.